Search
Search
Meny
Background

Et urbant sentrum vokser frem på Fornebu

22. mai 2024
Dagens Telenor Arena skal bygges om til en mer effektiv og kompakt arena for sport- og kulturarrangementer. Når den nye Unity Arena står ferdig i slutten av 2028, blir den hjertet i et nytt urbant sentrum på Fornebu, med attraktive byrom, kino, kultur- og serveringstilbud, hotell og aktiviteter hver dag, hele året.

Vi er opptatt av å skape hverdagsopplevelser for lokalbefolkningen i Bærum og store opplevelser for alle i Norge, sier Fredrik Steinum, administrerende direktør i Ursus Real Estate Management, som forvalter det fondet som eier Telenor Arena.

Nytt planinitiativ
Arenaen skal bygges om og på tomten rundt skal Ursus skape et nytt urbant sentrum, med et stort opplevelsestilbud og liv mellom husene. Helt sentralt er den gode plassen for mennesker i et hyggelig og trygt bymiljø. Dette er en viktig del av det nye planinitiativet som nå er sendt til Bærum kommune.

Første steg i planen er å bytte arenanavn til det ikke-kommersielle navnet Unity Arena, forteller Kjetil Bell Tveit, administrerende direktør i Unity Arena.

Vi har valgt et navn som signaliserer at vi er en arena som samler mennesker til et fellesskap. Live-opplevelser, enten det er idrett, konserter eller events gjør livene våre litt bedre. Vi skal også rette ekstra fokus på mental helse og motvirke splittelse og utenforskap, sier Tveit.Unity Arena skal gi idretts- og konsertopplevelser i verdensklasse. En av verdens mest anerkjente selskaper for arenadrift og live-opplevelser, Oak View Group, skal være partner på videreutvikling av arena og drift sammen med Ursus Real Estate Management.

-Vi drifter allerede 400 arenaer verden over, og ser nå frem til å jobbe med teamet i Oslo for å bringe enestående opplevelser til mer enn en million mennesker hvert år, sier Jessica Koravos, President, Oak View Group International.

Endelig godt tilbud for ungdom
Det er Rodeo arkitekter som tegner det nye prosjektet. Kreativ leder, Henning Sunde, fremholder at ambisjonen om at fasilitetene i den nye arenaen også skal komme den lokale breddeidretten til gode.

Dette skal både bli en nasjonal destinasjon og dermed ha noe storslått over seg, samtidig som det skal kunne bli et fint sted å henge i hverdagslivet på Fornebu. Det har vært etterlyst tilbud for ungdom i lokalmiljøet og det skal dette prosjektet være et godt svar på, sier Sunde.

 

Ny nasjonal arena for håndball

Helt siden tidlig på 1960-tallet har håndball-Norge drømt om en større arena for håndball i Oslo-området. Nå kan en ny nasjonal arena for håndball i Bærum bli en realitet, slik Holmenkollen har blitt for ski.

Alle er enige om at Unity Arena, som en stor, dedikert innendørsarena for håndball, lett tilgjengelig i Oslo-området, med et hyggelig bysentrum rundt seg er en våt drøm for norsk håndball. Ja, ikke bare for håndball, her vil det være muligheter for en lang rekke innendørsidretter. Disse planene overgår våre fantasier, sier Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund.Samarbeid med Mental Helse Ungdom og Zuccarellostiftelsen

Live opplevelser i form av idrett, musikk og annen underholdning er både forebyggende og helbredende. Sammen med Mental helse Ungdom og Zuccarellostiftelsen skal Unity Arena gjøre arenaopplevelsen tilgjengelig for flere. De skal bidra til fellesskap, tilhørighet og lavterskel aktiviteter, og det skal samles inn midler til de to organisasjonene.

Adrian Lorentsson, fungerende generalsekretær i Mental Helse Ungdom, vil at alle skal få gode arena-opplevelser.

På Unity Arena blir det eget pusterom, hvor man kan ta en pause og samle krefter før man igjen deltar på lik linje med alle andre. Det opprettes også et billettfond slik at enda flere kan få mulighet til å ta del i opplevelsene på arenaen, sier Lorentsson.

Øystein Moen i Zuccarellostiftelsen understreker at Idrett og fysisk aktivitet er en viktig møteplass for å skape samhold og tilhørighet.

-At Unity Arena inkluderer Zuccarellostiftelsen og Mental Helse Ungdom som partnere i sin nye satsing, viser deres engasjement for å profilere vårt arbeid for å forebygge utenforskap blant barn og unge. Dette er viktige initiativ for å skape sterke og trygge barn, sier Moen.

10 minutter fra Oslo
Den nye bydelen på Fornebu ferdigstilles samtidig med Fornebubanen, bare 10 minutter fra Majorstua. Her venter en livlig bydel med mange muligheter for hygge og glede – enten man bor i Bærum, Oslo eller er på besøk fra andre deler av landet.

Les mer om arenaens spennende utviklingsplaner her og se hjemmesiden til Unity Arena her!
facebook

LES FLERE NYHETER

LUKK Close

BLI MEDLEM

Denne siden er forbeholdt medlemmer av Sponsor- og Eventforeningen.

Vennligst logg inn eller bli medlem for å se innholdet.
BLI MEDLEM
LOGG INN