Search
Search
Meny
Background

Kite blir en del av DSD Explore

05. februar 2024
I september i fjor ble det kjent at Z Event Gruppen fikk nye eiere med det norske investerings selskapet DSD Explore. Nå styrkes satsingen med investeringen i Kite Kommunikasjon og event, og selskapene danner grunnlaget for vår nasjonale eventsatsing.
DSD Explore fortsetter dermed sin ambisjon om å bygge Norges mest fremoverlente event- og reiselivsselskap. Med Kite inn i familien, blir event-muskelen ytterligere styrket.

Terje Hatlen-Stokke, konsernleder i DSD Explore, uttaler: - Vi har over en lengre periode kartlagt markedet og snakket med flere selskaper, og mener vi har funnet den beste matchen med Kite og Z Event. Begge har levert gode resultater over tid og de kompletterer hverandre faglig. Vi opplever at det er en svært god kulturell kobling, hvor begge parter er motivert for å være med på en vekstreise og skape noe større sammen.

Bjarne Berger er styreleder og partner i Kite: - Vår strategi var opprinnelig organisk vekst på egen kjøl, men når den beste event-aktøren og DSD Explore banket på døren med et norsk eierskap og nasjonal strategi, ble vi overbevist. Det er lett å se at dette er forretningsmessig riktig, med vekst i opplevelsesøkonomien, en konsentrasjon i offentlige anskaffelser og en profesjonalisering av bransjen.

De fem eierne i Kite re-investerer alle i DSD Explore.

Selskapene skal etter hvert samles under navnet Z Event.
Z Event og Kite flytter sammen i Z Event sine lokaler i Pilestredet 27 i løpet av april. Navnet på det sammenslåtte selskapet blir Z Event, og selskapene skal sammen forme innholdet på sin felles merkevare. Z Event Oslo vil være motoren for videre utvikling av den nasjonale satsingen.
Z Event fortsetter sin ekspansjon på flere lokasjoner i Norge. 25. januar i år ble Z Event Trondheim lansert, og Z Event Bergen vil være oppe og stå om kun kort tid.

Ledelse av det fremtidige Z Event.
Thomas Strandskogen vil fortsette å lede Z Event som administrerende direktør, og Trude Fjærli Linge fra Kite vil gå inn som byråleder av Z Event Oslo.

Thomas Strandskogen har vært avstandsforelsket i Kite gjennom flere år: - Jeg har alltid hatt stor respekt for Kite. De er strategisk sterke, profesjonelle til fingerspissene, og de er i tillegg veldig hyggelige folk som jeg har hatt lyst til å jobbe sammen med lenge. Nå blir det endelig virkelighet!

Trude Fjærli Linge gleder seg til å ta fatt på oppgaven som byråleder: - Jeg klør i fingrene etter å komme i gang, våre to kulturer har alle muligheter for å lykkes sammen. Vi blir sterkere sammen enn hver for oss, og vi skal bygge på det beste fra begge organisasjoner. Kundene kommer til å beholde sine team som før, men jeg tror de raskt kommer til å få gleden av synergieffektene ved en samling av selskapenes ressurser og kompetanse.

DSD Explore sitt samfunnsoppdrag står sentralt
DSD Explore skaper noe helt nytt innen reiseliv og event, basert på vårt samfunnsoppdrag: å bidra til lokale robuste helårlige arbeidsplasser. Når vi bygger broer mellom eventselskaper, aktivitets selskaper, reiseliv og kommunikasjon kan vi bidra til å realisere helårsturisme i Norge. DSD Explores selskaper har i dag en god, nasjonal spredning med fotfeste fra Lofoten i nord, via Trondheim og Bergen til Oslo i sør. Og vi stopper ikke her.
facebook

LES FLERE NYHETER

LUKK Close

BLI MEDLEM

Denne siden er forbeholdt medlemmer av Sponsor- og Eventforeningen.

Vennligst logg inn eller bli medlem for å se innholdet.
BLI MEDLEM
LOGG INN